GMP: İYİ İMALAT UYGULAMALARI Kalite Güvence sisteminin bir parçası olup, geliştirme, üretim ve hastaya ulaşıncaya kadar devam eden güvenli, temiz ve etkili ürünlerin sürekli ve aynı kalitede üretimini garantiye almak için uygulanan ve dokümante edilen güncel bilimsel metot, uygulama ve yöntemler grubudur.
GMP: İYİ İMALAT UYGULAMALARI Kalite Güvence sisteminin bir parçası olup, geliştirme, üretim ve hastaya ulaşıncaya kadar devam eden güvenli, temiz ve etkili ürünlerin sürekli ve aynı kalitede üretimini garantiye almak için uygulanan ve dokümante edilen güncel bilimsel metot, uygulama ve yöntemler grubudur.
ISO 9000 Kalite Standartları Serisi, organizasyonların müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak Kalite Yönetim Sistemi'nin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden ve Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) tarafından yayımlanmış olan bir standartlar bütünüdür.
ISO 22000 Standardı'nın temel yaklaşımı, tüketicinin gıda kaynaklı hastalıklara maruz kalmaması için geliştirilmiş, gıda zinciri içerisindeki tüm prosesleri altyapı, personel ve ekipman gibi tüm etkileyenleriyle birlikte kontrol altında tutan önleyici bir sistemin kuruluşlarda uygulanmasıdır.
Gıda maddelerinin, güvenilir olması ve insan sağlığına zararlı olmaması için satın alma, üretim, muhafaza ve sunum aşamalarında gerekli kontrollerin yapılması ve önlemlerin alınmasıdır.
HACCP Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları olarak tanımlanan, önleyici yaklaşım ilkesine göre geliştirilmiş, gıda güvenliği için önemli olan tehlikeleri tanımlayan, değerlendiren ve kontrol eden sistemdir.
HACCP Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları olarak tanımlanan, önleyici yaklaşım ilkesine göre geliştirilmiş, gıda güvenliği için önemli olan tehlikeleri tanımlayan, değerlendiren ve kontrol eden sistemdir.
Gıda maddelerinin, güvenilir olması ve insan sağlığına zararlı olmaması için satın alma, üretim, muhafaza ve sunum aşamalarında gerekli kontrollerin yapılması ve önlemlerin alınmasıdır.